Suroviny
- Ranní chlebík s vitamínem D
- ½ hrnku mandlí se slupkou
- 900 g oloupané mrkve
- ½ hrnku olivového oleje
- 2 lžičky soli
- 2 stroužky česneku
- ½ hrnku konzervované cizrny
- 3 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička pepře
- 1 lžička mleté uzené papriky
- Piniové oříšky a čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Troubu předehřejte na 170 °C. Plech vyložte pečicím papírem a na něj rovnoměrně rozprostřete mandle. Dejte je do trouby na 8-10 minut. Nechte vychladnout a rozemelte najemno.
- Oloupanou mrkev nakrájejte na cca 2cm kousky. Pokapejte je 2 lžícemi olivového oleje, posypejte lžičkou soli a promíchejte. Mrkev vyskládajte rovnoměrně na pečicí papír a dejte zhruba na 1 hodinu do trouby.
- Opečenou mrkev rozmixujte, přidejte česnek, cizrnu, citronovou šťávu, pepř, papriku a zbytek olivového oleje. Přimíchejte zbytek soli a rozemleté mandle.
- Dejte alespoň na hodinu uležet do lednice. Pomazánku podávejte na Penam Ranním chlebíku ozdobenou piniovými oříšky a petrželkou.
Další zajímavé recepty z této kategorie




















